2013. április 11., csütörtök

Szlovákgyarmaton rajtol a Cross Country Challenge

Április 14-én, vasárnap újfent az Ipoly túloldalán található Szlovákgyarmat ad otthont az immár hetedik esztendeje megrendezésre kerülő eBike.hu Kupának. A balassagyarmati Vitalitás SE által szervezet, immáron tradicionális “igazi” hegyikerékpáros szezonnyitóként aposztrofálható esemény ebben az évben is az olimpiai-krossz Magyar Kupa, valamit az újonnan alakult Cross Country Challenge sorozat első állomása is egyben.

Még javában tart az előnevezés, így létszámról még nem tudok nyilatkozni – kezdte kérdésünkre Szász Viktor versenyigazgató.
Az előnevezői létszámot a korábbi évek tapasztalata tükrében nagyjából százötven főre saccolom, melyben szlovák versenyzők is vannak – egy-két erősebb ellenfél is érkezik majd tőlük. Jelenleg verőfényes napsütés van a helyszínen és 18°C, szinte biztos nem lesz sár, de porzani sem fog. A déli oldalakkal biztosan nem lesz gond, egyelten olyan szakasza a van csak a nyomvonalnak, ahol még mindig összegyűjthető egy kis sár, ez pedig a repceföld szélén futó széles út. Összességében a helyzet alapján úgy tűnik, még egy esetleges kisebb esőt is elbír majd a pálya (amire az időjárás-előrejelzések alapján nem számítunk), de felkészültünk kerékpármosókkal is a biztonság kedvéért – zárta Szász Viktor.
A várhatóan gyönyörű, tavaszias időben a “licences” versenyzők mellett sok szeretettel hívják és várják a rekreációs célból kerékpározó lelkes “amatőröket” is, akik külön kategóriákban versengve, egy egyszerűbb pályán próbálhatják ki magukat, illetve ismerkedhetnek meg a hegyikerékpározás olimpiai formájával. A versenyhétvége szombatján pályabejárás szerepel a programban, vasárnap reggel pedig az amatőrök futamával indul majd a nap. Ezt követően a gyerekek és az utánpótlás-korosztályok állnak rajthoz, a várhatóan leglátványosabb elit futam a megelőző évekhez képest egy órával később 15:00-kor indul majd.
Bővebb információ és kedvezményes előnevezési lehetőség 12-én (péntek) éjfélig a verseny honlapján érhető el.
forrás: nosza.info